POSCA MARKERJI

Markerji Posca obstajajo že 30 let in se uporabljajo za številne različne umetniške projekte. V začetku 80-ih let je pisalo postalo zelo priljubljeno pri izdelovanju grafitov. Kasneje pa tudi pri drugih vrstah ustvarjanja. Najboljša lastnost Posca markerjev je ta, da lahko z njimi ustvarjate po vseh površinah. Barva v markerjih je akrilna, na vodni osnovi. To pomeni, da so barve vodotopne in lahko v kombinaciji s čopičem ustvarite prelive. Markerji Posca so visoko prekrivni, barve med seboj lahko mešate in ustvarite nove barve. Če uničite konice, jih lahko enostavno zamenjate.

 Spodaj vam predstavljamo na katere podlage lahko rišete in kako jih lahko uporabljate.

Poglej ponudbo Posca markerjev

Pred vsako uporabo marker pretresite. Konico nato večkrat pritisnite ob podlago, da se bo prepojila z barvo. Če med uporabo opazite, da sled začne izginjati zaradi slabega pretoka, enostavno marker ponovno pretresite in pritisnite konico ob podlago. Sušenje je izredno hitro – le nekaj minut!
Po navadi se barva hitreje suši na poroznih površinah kot na ne poroznih. Napake lahko popravite hitro – samo jih prekrijete z novim nanosom barve, saj je barva tako močna, da bo prekrila napako.