Praktični nasveti pri nakupu šolske torbe

Pred nakupom prve šolske torbe je pametno preveriti nekaj smernic, ki vam bodo v veliko pomoč.

  1. Ergonomsko oblikovano hrbtišče in nastavljive naramnice  – ker se hrbtenica še razvija in otrok raste je še kako pomembno, da ima podloženo in ergonomsko oblikovano hrbtišče. Vse naše torbe za prvošolce so skrbno izbrane in imajo točno to. Dno torbe naj bo trdno, da bo samostojno stala na tleh. Le tako bodo zvezki ostali celi, brez zavihanih robov.
  2. Velikost šolske torbe – Za šestletnega otroka torba nikakor ne sme biti prevelika. Ker prvič ponosno stopajo po samostojni poti, jo bodo hoteli ves čas sami nositi. Zato je pomembno, da torba po višini ne sega previsoko do zadnjega dela glave in ne preveč na zadnjici. Torba mora biti dovolj prostorna, za vse potrebščine in zvezke. Dobro se je pozanimati tudi ali bodo otroci vsak dan nosili vse stvari iz šole domov ali bodo delovne zvezke, zvezke in učbenike puščali v šoli.
  3. Trpežen material – Prednost dajte visokokakovostnem materialu. Tako jo boste med letom, če se umaže, lahko pobrisali z vlažno krpo. Če je material kakovosten in vodoodporen bodo šolske potrebščine zaščitene pred dežjem in snegom. Takšno trpežno torbo, bo lahko otrok koristil celotno prvo triado osnovne šole.
  4. Odsevniki – Za dobro vidnost pozimi, ko so dnevi krajši in v zgodnjih jutranjih urah preverite koliko odsevnikov je na torbi. Več jih je, bolj viden bo vaš otrok voznikom na cestii
  5. Torba s kolesci ali brez – Če na poti do šole ni veliko stopnic in je pot pretežno ravna, je pametno izbrati torbo na koleščkih oz. troli torbo. Tako boste očuvali hrbtenico vašega otroka

S klikom na spodnji gumb preverite našo ponudbo prvo šolskih nahrbtnikov.

Šolske torbe 1.triada