Prva šolska torba – nasveti za nakup

Pred izbiro pravilne torbe za vašega prvošolca ali prvošolko je pametno upoštevati nekaj nasvetov. Medtem, ko bo otrok izbiral na osnovi motiva in barve, je zelo pomembno, da vi preverite kakovost torbe. Ta mail je namenjen Vam, da boste za vašega šolarja izbrali najbolj primerno torbo. S klikom na spodnji link si oglejte torbe, ki vam jih priporočamo. Poglejte katere so se pri nas izkazale za najboljše v očeh otrok in staršev. Hkrati pa je pred vami posebej ugoden nakup!

Svetujemo vam:

  1. Ergonomsko oblikovano hrbtišče in nastavljive naramnice  – ker se hrbtenica še razvija in otrok raste je še kako pomembno, da ima podloženo in ergonomsko oblikovano hrbtišče. Vse naše torbe za prvošolce so skrbno izbrane in imajo točno to. Dno torbe naj bo trdno, da bo samostojno stala na tleh. Le tako bodo zvezki ostali celi, brez zavihanih robov.
  2. Velikost šolske torbe – Za šestletnega otroka torba nikakor ne sme biti prevelika. Ker prvič ponosno stopajo po samostojni poti, jo bodo hoteli ves čas sami nositi. Zato je pomembno, da torba po višini ne sega previsoko do zadnjega dela glave in ne preveč na zadnjici. Torba mora biti dovolj prostorna, za vse potrebščine in zvezke. Dobro se je pozanimati tudi ali bodo otroci vsak dan nosili vse stvari iz šole domov ali bodo delovne zvezke, zvezke in učbenike puščali v šoli.
  3. Trpežen material – Prednost dajte visokokakovostnem materialu. Tako jo boste med letom, če se umaže, lahko pobrisali z vlažno krpo. Če je material kakovosten in vodoodporen bodo šolske potrebščine zaščitene pred dežjem in snegom. Takšno trpežno torbo, bo lahko otrok koristil celotno prvo triado osnovne šole.
  4. Odsevniki – Za dobro vidnost pozimi, ko so dnevi krajši in v zgodnjih jutranjih urah preverite koliko odsevnikov je na torbi. Več jih je, bolj viden bo vaš otrok voznikom na cestii
  5. Torba s kolesci ali brez – Če na poti do šole ni veliko stopnic in je pot pretežno ravna, je pametno izbrati torbo na koleščkih oz. troli torbo. Tako boste očuvali hrbtenico vašega otroka
Šolske torbe za 1.triado